CATALÀ

español

english

Any

Gènere

Obra

Estrena

1965

Clown

Maxi and Cardy

Màlaga

 Quan em vaig escapar de Barcelona a Màlaga per alliberar-me dels condicionaments familiars i socials de la meva ciutat, va ser allà on mentre freqüentava la companyia de teatre de Donya Àngels Ros Argüelles, Comtessa de Berlanga i vídua de Cecil B. De Mille (una mica de Hollywood havia a Màlaga), vaig poder al seu torn trobar a un violoncel·lista holandès de nom Gert Kretz a qui vaig convèncer perquè muntéssim  un número de clown i música. Creem conjuntament la parella Maxi i Cardy.

En aquest número que presentem en un cabaret de Màlaga, el meu amic Gert apareixia amb el seu violoncel vestit de frac i ple de medalles i condecoracions que, entre altres coses, havia guanyat en la seva reeixida carrera de músic. Feia la seva entrada després el clown Maxi que amb una sèrie de còmics moviments intentava desfer-se d'una goma de mastegar que el mantenia irremeiablement enganxat a terra.

No és difícil endevinar que aquesta lluita per alliberar-se del sòl, era la transgressió de la lluita interior que s'anava afirmant en mi per bolcar-se definitivament en la vocació de còmic de cinema mut, encara que nascut en una època que sabia jo que no encaixava amb els meus somnis d'innocència.