CATALÀ

CATALÀ

español

español

english

english

Any

Gènere

Obra

Estrena

Premi

 

 

 

1972

Teatre visual

Charter

Festival  Internazionale di Musica Contemporanea, Como.Italia

Premi Sebastià Gasch. Barcelona

Premi del Públic per el millor espectacle. Festival Internacional de Teatro

San Javier, Murcia

 

PRESENTACIÓ

 

 

 

Durant una pausa de la companyia en la qual Dario Fo es bolcava específicament en la seva labor de dramaturg, vaig poder aprofitar el temps per presentar en un festival de música contemporània del nord d'Itàlia, una peça titulada CHARTER i que sorpresivament acabaria sent un de les meves fites interpretatives dels primers anys.

 

Alguna cosa molt especial es va haver d'alliberar amb aquella obra, ja que durant divuit anys (de 1972 a 1988) hauria de passejar-la per tota Europa i part del continent americà. Curiosament, i atès que s'havia de presentar com a treball musical vocal, vaig poder així no obeir als cànons de lectura d'una obra teatral.

 

La història narrava el periple que vivia un personatge d'allò més naíf en aventurar-se a agafar un avió per anar a Londres a visitar el museu nacional. Si bé les onomatopeies i breus frases de text eren en italià, la precisió i alta escola dels gestos i fabulacions deixaven al públic literalment fascinat. Diverses vegades em vaig trobar amb espectadors que em comentaven com les seves vides havien canviat després de veure aquell treball.

 

Ni que dir té el saludable i enriquidor que va ser para mi aquesta alenada d'aire fresc després dels anys d'escola francesa de l'art del moviment, en treballar de la mà del màxim representant en viu de la tradició de la Comèdia de l'Art, és a dir l'escola italiana de la comèdia. En el meu inquiet esperit, aquests dos pols m'oferien el desitjat equilibri per continuar l'itinerari de recerca teatral amb una base sòlida per assumir els consuetos riscos de l'atrevida experimentació.

 

 

 

CANT A LA MÍMICA. Llibre de fotografies de  Leopold Samsó sobre "CHARTER"

 

 

CHARTER de aquesta breu peça de trenta minuts va resultar un excepcional llibre de fotografies de Leopoldo Samsó i complementat de textos escrits per Jacques Lecoq i Joan Brossa i Xavier Fàbregas respectivament.

Aquest preciós llibre titulat CANT A LA MÍMICA, editat per Fournier en papier couché i imprès en buit gravat amb bany de plata va merèixer la elogiosa crítica de Lluís Permanyer a "La Vanguardia", escrivint que calia anar-se'n al Japó per trobar llibres tan ben fets .