Any

Gènere

Obra

Estrena

1973

Teatre visual

Miti e riti della borghesia

Teatro Spazio Zero. Roma

Conclosa l'experiència del Teatre de la Comune, em vaig instal·lar en un poblet prop de Roma a uns 30 kms on vaig començar a escriure MITI E  RITI DELLA BORGHESIA, evidentment fortament influenciat per Fo i els dos anys i mig d'immersió en aquella forma de teatre de agitació social.

 

En companyia de cinc músics vam estrenar al teatre "Spazio Zero" que regien els militants del grup extraparlamentari "El Manifest".

 

He d'afegir un comentari sobre les raons que em van impulsar a abandonar la companyia de Dario Fo, ja que si bé l'he mencionadao sempre com un dels mestres fonamentals amb els quals vaig tenir el privilegi de treballar en la meva joventut, de l'altra banda, sabia que no podia adscribirme plenament a la seva manera d'entendre i exercir l'ofici ja que d'alguna manera jo sentia en el meu interior la manca d'un cert pathos i inquietuds metafísiques que sabia no hagués pogut desenvolupar al seu costat.

 

Potser obeïa a aquell pensament de Nietzsche quan diu que es recompensa malament a un mestre si es manté sempre el seu deixeble.

Fotògraf  Valentino Grazioli