Any

Gènere

Obra

Estrena

1981

dansa performance

Dansa per un  moment de silenci

Festival Internacional de Teatre, Sitges

 

 

DANSA PER UN MOMENT DE SILENCI es presenta en el marc del Festival Internacional de Sitges dirigit per Ricard Salvat qui no em va posar cap trava quan li vaig dir que volia fer una presència sobre una catifa de metacrilat amb llum pròpia i dissenyada per l'escultor Enric Pladevall, davant de la porta del cementiri a les 05h de la matinada durant l'alba.

 

 Sobre una catifa de metacrilat il·luminada, es presenta la figura darrere d'un altre placa, també transparent i de  metacrilat. La transparència a través de la qual es contempla la presència  simbolitzant el vel de maya. L'oficiant lentament es trasllada fora d'aquesta transparència per assumir el buit, el no-res; la presència de la mort. La dansa per un moment de silenci acabava amb una immobilitat en la qual l'oficiant comunica amb els assistents el codi energetic de la mort.

 

 Al oferir-me com oficiant en aquest canvi de substàncies, convidava l'espectador a ressonar en si mateix l'absència de tot filtro.Arribar així a la quinta essència màgica i lluminosa de l'ésser humà.

 Mor la nit, neix el dia i l'oficiant dansa aquest minut de silenci que celebra profundament la mort i la vida en andrògina fusió.

 

FITXA  ARTÍSTICA

 

 

Oficiant

Escenografia

Vestuari

Realització  del vestuari

Fotògraf

 

Fotografia Leopold Samsó

 

Albert Vidal

Enric Pladevall

Sergi Lozano

Ferran Albalat

Leopold Samsó

 

Fotografia Leopold Samsó