Inicio

Contacto

Reportajes fotográficos

Obras

Colaboraciones

Premios

Home

Contact

Photo sessions

Collaborations

Film& TV actor

Works

Home

Contact

Photo sessions

Collaborations

Film& TV actor

Works

 català

español

ENGLISH

Home

Contact

Photo reports

Works

Collaborations

Awards

Year

Category

Work

Premiere

2004

Theatre

El Príncep

Festival Panorama Escena, Olot

GENESIS  OF THE  PRINCE

 

 

Albert Vidal presenta  aquest nou treball de la seva extensíssima obra artística, com una cristal.lització d'un arc creatiu que es va iniciar el 1998, al finalitzar la gira de L'HOME URBÀ, muntatge mundialment aclamat i autèntic precursor dels reality shows, tal populars en el mitjà televisiu.

Des d'aleshores i després de sepultar-se a ell mateix sota tres tones de terra, va iniciar un camí al marge dels codis establerts en el món del teatre, fins i tot de l'avantguarda, per realitzar un viatge que per moments va poder arribar a ser sense retorn i que el va portar a palpar amb la seva pròpia experiència  existencial  i atística les arrels del sagrat.

Així veurem  Albert Vidal practicar el nomadisme sahelià amb les tribus bororo  del Níger, de vegades disfressat per a no ser capturat com a hostatge per les  guerrilles tuareg del desert.

No menys disfressat fou adaptat per ell mateix al transformar-se en Mr.Goldy, actor de teatre eròtic dels locals més equívocs. No fou impediment perquè mesos més tard el trobem meditant en una cova prop de Rishikesh, a l'Himàlaia indi, o freqüentant  els monestirs tibetans de la religió Bon i fent cants tel-lúrics  sobre la màgia  essència del món davant centenars de monjos.

Ángel i dimoni en un mateix cos, Albert Vidal feia contemporàniament furor  en les més  sofisticades agrupacions sadomasoquistes de Londres, on d'altra banda  fou aclamat com un gran mestre de l'avantguarda  europea pel mateix Institute of Contemporary Arts.

En aquest llarg  període de 15 anys d'aprenentatge i transformació hem vist  aparèixer l'Albert en festivals allunyats de la seva ciutat natal Barcelona i on anava presentant  cristal.litzacions del procés  que el portaria a la gènesi d'el Príncep.

 

 

PRESENTATION

 

 

Engendrat de la fusió  entre la serp del coneixement i la flor del nenúfar neix Kugu, "Príncep còsmic de l'univers i de la terra". Mestre de mestres que reivindica la màgia i bellesa originals del món.

El teatre on es celebra l'acte es veu transformat en una sala on es congreguen els seguidors del Moviment Tel.lúric  Internacional per escoltar a Kugu, el seu gran guia.

Diversos són els temes que aniran apareixent durant l'hora i mitja  aproximada de durada de l'acte, com ara el cinema, la condició de la dona, les residències de gent gran, els diners, les religions, la publicitat, el consum, etc...

No només el què diu, sinò la manera com s'expressa Kugu, el Príncep, participen d'una revelació que a través del joc escènic, comunica amb cants, mímiques, danses i discursos una nova visió del món, plena d'esperança en un nou estat de consciència de toda la humanitat i que el Moviment Tel.lúric Internacional i Kugu, el seu suprem guia, denominen:" La via del Príncep".

 

CREDITS

Text, dramaturgy and direction

Artistic codirection

Advice on dramaturgy

Lighting

Costumes

Translators

Musical concept

Music

Choreography

Kugu, the President

Musicians:

 

 

 

Graphic design

Photographs

Technical director

Machinist and figurant

Prosthesis

Production assistants

Albert Vidal

Toni Cots

Idesh Otgontuya, Xavier Jaumot

Paco Beltrán

Judit Rafel, Teresa Mo

Antoni Pujols, Ricard Mirabete

Albert Vidal

Vidal, Macaya, Rallo, Krishoo

Montse Colomer

Albert Vidal

Albert Vidal(cant tel.lúric)

Xavier Macaya (violí i viola de roda)

Jordi Rallo(tabla i udú)

Coromina & Bonvehi

Dogonefff

Paco Beltrán

Óscar López

Daniel Monzó

Oghi Ochir, Cristina Vilaró

 

REVIEWS