Inicio

Contacto

Reportajes fotográficos

Obras

Colaboraciones

Premios

Home

Contact

Photo sessions

Collaborations

Film& TV actor

Works

Inici

Contacte

Sessió de fotos

Col·laboracions

Film& TV actor

Obres

CATALÀ

español

english

Inici

Contacte

Sessió de fotos

Obres

Col·laboracions

Premis

Crítiques

Inici

Contacte

Reportatges  fotogràfics

Obres

Col·laboracions

Premis

Any

Gènere

Obra

 

2019

Performance

Inferno (pàrquing)

 

 

El lloc escollit, tan inusual com el mateix artista, fou la planta -2 del pàrquing del teatre Atlàntida de Vic. El muntatge senzill, efectiu, profund, encertat i amb una il·luminació en penombra que veritablement ens portava als inferns, a l'Inferno de La Divina Comèdia de Dante Alighieri.

 

Vidal va escollir els tres primers cants de l'Inferno i els va recitar com en els millors temps dels rapsodes toscans contemporanis de Dante.

 

Un espectacle diferent on l'actor i rapsoda, en toscà del segle XIV, ens va emocionar i colpejar l'esperit amb els 400 versos hendecasíl·labs encadenats en tercets. Uns versos que representen l'odissea del protagonista fins al cor de la tenebra i de l'inframón acompanyat pel poeta Virgili.

 

A la performance es van poder sentir músiques del disc de cants tel·lúrics El despertar de la serp amb acompanyament als  teclats de Xavier Jaumot així com cants tel·lúrics  creats i dirigits per Albert Vidal  amb presoners del Penitenciari  d’alta seguritat de Baganuur a l'Estepa Mongola.

 

Vidal va demostrar, una vegada més, està en plena forma i va entusiasmar a un públic predisposat i entregat. Un treball creatiu, com sempre, avançat trenta anys als seus temps.

 

Un artista antropològic i polièdric, rondallaire, transformista, actor, escenògraf, fotògraf, músic, còmic, dansaire, gurú oriental, príncep tel·lúric, provocador, lliure, amant del cinema mut, un extraordinari mim, expressiu en excés, innocent, irònic, sense gens d'interès per l'autoestima, a vegades estrambòtic, naïf, onomatopeic, sempre al límit i prop de l'abisme, anti tècnic, innocent, sàtir, nòmada, sedentari temporal, fabulador, terapèutic, espiritual, metamosfòric, seguidor de la dansa japonesa butoh, cercador d'horitzons impensables, bufó, crític, reflexiu, virtuós, improvisador, xaman, cercador del buit còsmic i del no-res, pensador, visionari, ideòleg, investigador incansable, cercador d'altres cultures/estils i tècniques, carismàtic, enigmàtic, magnètic, no líder, inquietant, lúcid i sempre un autèntic mestre del temps i el gest.

 

 

Toni Carrasco