2004

 

Després d'haver-hi estat immers durant 5 anys en terres mongoles gravant cants tel·lúrics i convivint amb els últims xamans dels Montes Altai,em trobava ja als Pirineus ultimant l'escenificació del personatge "El Príncep". La fascinació pel món de les màscares em va portar a alliberar aquestes expressions objectives que tant sempre m'han seduït, fotografiades per la meva amiga i col·laboradora Maria Escobedo.

 

 

1996

Sobre imatges capturades d'un video de "Humà humà"filmat per María Escobedo, va procedir Oriol Vilaseca a digitalitzar les imatges fins a aconseguir aquests Black Buddhas o deïtats de les tenebres.

 

1983

 

CANT A LA MÍMICA

 

Llibre de fotografies de  Leopold Samsó sobre "CHARTER"

 

 

CHARTER de aquesta breu peça de trenta minuts va resultar un excepcional llibre de fotografies de Leopoldo Samsó i complementat de textos escrits per Jacques Lecoq i Joan Brossa i Xavier Fàbregas respectivament.

Aquest preciós llibre titulat CANT A LA MÍMICA, editat per Fournier en papier couché i imprès en buit gravat amb bany de plata va merèixer la elogiosa crítica de Lluís Permanyer a "La Vanguardia", escrivint que calia anar-se'n al Japó per trobar llibres tan ben fets .

 

1976

De retorn de Bali per instal·lar-me definitivament a Barcelona, el fotògraf Joaquin Muntaner em va convocar per a una sessió de fotografies, que jugarien amb el contrast de la presència i posis d'una model amb màscares populars del teatre de Topeng de Bali i jocs d'expressió amb aquestes mateixes màscares.

 

1976

Bali, Indonèsia

Quan vaig conèixer al gran ballarí de Topeng, el mestre Gunka, li vaig comentar que havia quedat fascinat per l'art que practicava i que em sentiria molt honrat de poder rebre alguns ensenyaments de la seva persona que m'orientessin en l'art del port de la màscara. A poc a poc la filosofia i la cultura orientals anirien fent mossa amb el meu procés creatiu.

 

Sobre fotografies del meu germà Victor Vidal llavors resident en Bali, ha realitzat Oriol Vilaseca el següent fotomuntatge.