Any

Gènere

Obra

Premi

1976

Curtmetratge 35mm, 12 minuts, blanc i negre

La boda

Millor curtmetratge. Festival Internacional de Cine. Calvià

 

 

 

Potser sí que era el moment d'oblidar-me d'una vegada per totes del teatre i rescatar aquell nen que somiava Max Sennett i els slapsticks de la costa oest de principis del segle XX. Sí, ara era el moment.

 

Em vaig decidir a produir i dirigir una trilogia de curtmetratges de cinema mut.

El primer, el guió del qual havia escrit feia temps a París, es diria “Casament” (1976), però necessitava uns actors que poguessin reviure les energies corporals que sempre anhelava. Així va ser com en el llavors existent Institut del Teatre del carrer Elisabets de Barcelona, vaig oferir un taller d'art del moviment i expressió corporal.

 

Dels alumnes que es van presentar, em va causar especial impressió un actor i ballarí, Toni Jodar. Dels altres joves que hi van participar, en vaig escollir alguns que han arribat a fer reeixides carreres en el món de l'espectacle, com Mingo Ràfols, Cesc Gelabert, el ballarí basc Alvaro de la Peña i Jaume Sorribas, aquest últim procedent de la companyia "Els Joglars ".

 

El tema d'aquest curtmetratge en blanc i negre gira entorn del compromís matrimonial i el posterior alliberament d'una dona, interpretada per Lisette Babler, que aniquila el seu marit, interpretat per Cesc Gelabert, davant l'estupor de tota la societat.

 

Vull destacar la qualitat interpretativa dels actors, que van saber assimilar molt fructíferament la síntesi de coneixements que els vaig transmetre.

 

En aquest treball també hi ha influències més properes al moviment surrealista i a l'escriptura automàtica i de seqüència d'imatges, com ara "El gos andalús", de Buñuel i Dalí. Una barreja de cinema mut i surrealisme. Seguidament es van fer dos curtmetratges en els quals treballà el mateix equip d'actors, però “Casament” seria el més representatiu.

 

 

FITXA  ARTÍSTICA

 

 

 

Guió i direcció

Producció

Ajudant de direcció

Operador càmera

Fotografia

Muntatge

Efectes sonors

Sonorització

Laboratori

Vestuari

Perruqueria

Maquillatge

Atrezzo

Actors:

Albert Vidal

Diagonal Films, S.A / Antoni Irles i Niñana

Maribel Melero

Jordi Morraja

Jordi Morraja

Jordi M.Artigas

Equipo de producción

Voz España

Foto Film Barcelona

La Cubanita

Juan Falques

Elisa Aspachs

Artigau

Lisette  Babler

Sergi Boadella

Xavier Capdet

Domenec Ràfols

Cesc Gelabert

Just Martínez

Jaume Sorribas

Toni Jodar

Alvaro de la Peña

Jaume Comas

Albert Purgimon

PREMSA

Pdf. Diario de Mallorca. "El festival de Calvià es más importante fuera que dentro de las islas". Agustí Vilallonga. 13 sep.1987

Pdf. Diario de Barcelona. Albert Vidal, búsqueda  de la vida.  Joan Castells.  29 enero 1977

CATALÀ

español

english

Contacte

Inici

Reportatges  fotogràfics

Actor - Cinema/Teatre

Premis

Obres

Documentació

CATALÀ

español

english